u-ssha-pershe-vantazhne-sudno-proishlo-kanalom-u-baltimori-pislia-obvalennia-mostu

У США перше вантажне судно пройшло каналом у Балтіморі після обвалення мосту

 • 18676 переглядiв

Перше вантажне судно пройшло нещодавно відкритим тимчасовим глибоководним каналом у Балтіморі після того, як обвалення мосту Френсіса Скотта Кі зупинило водне сполучення.

Перше вантажне судно пройшло через нещодавно відкритий глибоководний канал у Балтиморі в США в четвер після обвалення мосту Френсіса Скотта Кі чотири тижні тому, що зупинило більшу частину морського руху через порт міста, пише УНН з посиланням на AP.

Деталі

Balsa 94, суховантаж, що плаває під панамським прапором, пройшов через новий 12-метровий канал і попрямував до Сент-Джона у Канаді. Очікується, що Balsa 94 прибуде до Канади у понеділок.

Пізніше в четвер були ще два комерційні судна, у тому числі автоперевізник, який прямував до Панами.

Їхні довгоочікувані рейси ознаменували важливий крок у зусиллях з прибирання та відновлення, що продовжуються, на тлі того, як команди цілодобово працювали над прибиранням тисяч тонн понівеченої сталі та бетону входу в гавань Балтімора.

Очікується, що п'ять суден, які перебували на мілині протягом кількох тижнів, нарешті покинуть Балтімор через новий тимчасовий канал. Планується, що інші судна зайдуть у порт, який зазвичай обробляє більше автомобілів та сільськогосподарського обладнання, ніж будь-який інший порт у країні.

Тисячі вантажників, далекобійників та власників малого бізнесу зіткнулися з тим, що обвалення мосту вплинуло на їхню роботу, що спонукало місцевих та державних чиновників приділити пріоритетну увагу відкриттю порту та відновленню його пропускної спроможності до нормальної потужності, сподіваючись пом'якшити економічні хвильові наслідки обвалення. Чиновники також започаткували різні програми допомоги для безробітних та інших осіб, які постраждали від закриття.

Новий канал буде відкритий до понеділка чи вівторка, а потім знову закриється приблизно до 10 травня. 

Головний канал порту відкриється наступного місяця після того, як застрягле судно Dali приберуть з місця обвалення. Це дозволить відновити нормальний потік трафіку через порт.

Доповнення

Судно Dali втратило хід і відхилилося від курсу невдовзі після виходу з порту Балтімора, прямуючи до Шрі-Ланки, минулого місяця.

Шість членів бригади, що займалася дорожніми роботами, - усі латиноамериканські іммігранти з Мексики, Гватемали, Сальвадора та Гондурасу - загинули внаслідок обвалення мосту. З-під уламків під водою було вилучено чотири тіла, двоє зникли безвісти.