u-ssha-pidtverdili-mozhlivist-vitoku-koronavirusu-z-ukhanskoyi-laboratoriyi

У США підтвердили можливість витоку коронавірусу з уханської лабораторії

 • 18358 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. У звіті про походження COVID-19 національної лабораторії уряду США зроблено висновок, що гіпотеза про витік вірусу з китайської лабораторії в Ухані є правдоподібною і заслуговує на подальше розслідування. Про це пише УНН з посиланням на Wall Street Journal.

Деталі

Дослідження було підготовлене в травні 2020 року Національною лабораторією Лоуренса Лівермора в Каліфорнії, і на нього посилався Державний департамент, коли він проводив розслідування щодо походження пандемії протягом останніх місяців адміністрації Трампа, йдеться у звіті WSJ.

Оцінка Лоуренса Лівермора базується на геномному аналізі вірусу COVID-19. Окремо Майк Райан, найвищий чиновник Світової організації охорони здоров’я, заявив у понеділок, що ВООЗ не може змусити Китай оприлюднювати більше даних про походження COVID-19, додаючи, що він запропонує дослідження, необхідні для розуміння того, звідки вірус виник на “наступному рівні”.

Нагадаємо

Президент Джо Байден заявив минулого місяця, що наказав помічникам знайти відповіді на походження вірусу.

Американські спецслужби розглядають два ймовірні сценарії — що вірус виник внаслідок лабораторної аварії або що він з’явився внаслідок контакту людини із зараженою твариною — але вони не дійшли висновку, сказав Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помпео заявив про докази лабораторного походження коронавірусу

Українські Національні Новини

Новини Світу