u-ssha-pomer-ukrayinskiy-poet

У США помер український поет

 • 15961 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. У Нью-Джерсі, США, вчора вранці помер український поет Богдан Рубчак. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook український кінокритик Сергій Тримбач, передає УНН.

"23 вересня 2018 року, помер видатний український поет, професор Іллінойського університету Богдан Рубчак (1935-2018). Помер у нью-джерзійській лікарні. Щойно розмовляв з його дружиною Мар'яною Рубчак, яка сповістила цю печальну вістку. Відійшов один із творців Нью-Йоркської групи, поет особливого мелосу в українській поезії, глибокий знавець літератури, ерудит, богемник, просто мій старший приятель, з яким протягом майже десятиліття дружив. Ця дружба була мені за честь. Останні роки Богдан з дружиною мешкав у Бунтоні (Нью-Джерзі). Його дім і серце були відкриті до світу, він знав ціну словам і вмів, як чародій, їх оживляти", - сказано у повідомлені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер відомий український журналіст і екс-голова Нацради Віталій Шевченко 

Довідка УНН: Богдан Рубчак- автор збірок поезій, співредактор і співупорядник книжок, представник модернізму в українській поезії 1960-их років, член Нью-Йоркської групи. З 1948 у США: з 1968 викладач у Рутґерському, з 1973 — в Іллінойському університетах.

Як повідомляв УНН, на 90-му році життя помер колишній прем'єр-міністр УРСР та України Віталій Масол. 

Українські Національні Новини

Суспільство