u-ssha-povidomili-kitay-pro-naslidki-cherez-pidtrimku-rosiyi

У США повідомили Китай про наслідки через підтримку Росії

 • 126955 переглядiв

КИЇВ. 18 березня. УНН. Президент США Джо Байден проведе телефонну розмову в п'ятницю з китайським лідером Сі Цзіньпіном, оскільки Вашингтон попередив, що Китай розглядає військову підтримку вторгнення Росії в Україну. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Цей заклик, вперше оголошений Білим домом у четвер, став вирішальним моментом у відносинах США й Китаю в позиції щодо війни, яка розгорнулася в Україні.

Адміністрація Байдена оприлюднила публічні та приватні попередження про те, що Пекін зіткнеться з жахливими наслідками, якщо надасть матеріальну підтримку війні президента Росії.

Цитата

"Президент Байден буде говорити з президентом Сі завтра і дасть зрозуміти, що Китай нестиме відповідальність за будь-які дії, які він вживає для підтримки агресії Росії, і ми без вагань накладатимемо витрати", - сказав державний секретар США Ентоні Блінкен на брифінгу.

Блінкен сказав, що Китай зобов’язаний використовувати свій вплив на Путіна і захищати міжнародні правила, але, схоже, Пекін "рухається у протилежному напрямку".

Додамо

Китай підтвердив наміри допомагати Україні, від питань щодо військової допомоги росії ухиляється.

Українські Національні Новини

Новини Світу