u-ssha-predstavili-proekt-zakonu-scho-peredbachaye-skasuvannya-grin-kard

У США представили проект закону, що передбачає скасування "грін-кард"

 • 12872 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Республіканці у конгресі США представили проект нового закону про імміграцію, який, серед іншого, обмежує возз'єднання сімей і скасовує лотерею "грін-кард". Про це УНН повідомляє з посиланням на Deutsche Welle.

Законопроект під назвою "Акт, що забезпечує майбутнє Америки" має також забезпечити фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

За словами голови комітету палати представників конгресу США з питань юстиції Боба Гудлатта, проект закону передбачає посилення охорони кордонів, скасування лотереї "грін-кард" і обмеження в сфері возз'єднання сімей.

Він додав, що проект нового імміграційного законодавства також передбачає заходи проти так званих міст-притулків, які відмовляються юридично переслідувати нелегальних мігрантів. У документі, однак, не міститься спеціальних правил з надання американського громадянства так званим "мрійникам" - особам, які нелегально в'їхали до США у віці до 16 років і згодом отримали там освіту і роботу.

Спостерігачі відзначають, що у запропонованого проекту імміграційного законодавства майже немає шансів пройти через конгрес без поправок. Навіть якщо цей документ буде прийнятий палатою представників, його може не підтримати сенат, де для схвалення потрібна підтримка не менше дев'яти демократів.

Нагадаємо, у Єврокомісії закликали якомога швидше вирішити питання міграційної політики ЄС.

Українські Національні Новини

Новини Світу