u-ssha-pripuskayut-scho-variant-koronavirusu-omicron-vzhe-v-krayini

У США припускають, що варіант коронавірусу Omicron вже в країні

 • 22216 переглядiв

КИЇВ. 27 листопада. УНН. Провідний спеціаліст США з інфекційних захворювань, доктор Ентоні Фаучі заявив, що новий варіант коронавірусу Omicron можливо вже є в США. Про це він заявив у коментарі телеканалу NBC, пише УНН.

Цитата:

"Я не здивуюся, якщо це так, ми його ще не виявили, але коли є вірус, який демонструє такий ступінь передачі, і вже є випадки серед мандрівників, то він буде поширюватися всюди", - сказав Фаучі.

Деталі

У Центрі контролю та профілактики захворювань у п'ятницю заявили, що на сьогодні в США не було виявлено жодних випадків захворювання штамом коронавірусу Omicron.

Фаучі додав, що на поточному етапі немає жодних причин для паніки, проте до нового варіанту вірусу слід поставитися серйозно. Саме тому влада ввела обмеження на поїздки щодо Південної Африки і семи сусідніх країн.

"Сенс заборони на в'їзд в тому, щоб дати нам час для вивчення (варіанту вірусу - ред.), щоб краще його оцінити. Немає причин для паніки, але ми хочемо виграти час, щоб дійсно якомога більше дізнатися, що це таке", - додав Фаучі.

Додамо

Раніше адміністрація Сполучених Штатів ухвалила рішення призупинити прийом приїжджих з восьми африканських країн через ризик поширення нового штаму коронавірусу.

Тим часом, перші випадки нового варіанту коронавірусу Omicron вже зафіксували в Ізраїлі, Бельгії, Великій Британії. Підозрюють також його завезення в Німеччині та Чехії.

Перша людина, інфікована штамом B.1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. Згідно з даними місцевої радіостанції SABC, йдеться про громадянина ПАР. Всесвітня організація охорони здоров'я назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Українські Національні Новини

Новини Світу