u-ssha-prizemlivsya-litak-zi-zvilnenimi-amerikantsyami

У США приземлився літак зі звільненими в КНДР американцями

 • 9929 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Літак з трьома громадянами США, які були звільнені з в'язниці в КНДР, приземлився на базі Ендрюс в штаті Меріленд. Про це повідомляє УНН з посиланням на Fox News.

Відмічається, що президент США Дональд Трамп прибув на базу для того, щоб привітати звільнених.

Нагадаємо, напередодні переговорів президента США Дональда Трампа з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином КНДР відпустила трьох американських в'язнів.

Держсекретар США Майкл Помпео прибув у середу в Пхеньян для обговорення деталей майбутньої зустрічі між американським президентом Дональдом Трампом і лідером КНДР Кім Чен Ином.

Це вже друга за останні два місяці поїздка Помпео до КНДР. 18 квітня Трамп повідомив, що Помпео провів особисту зустріч з Кім Чен Ином. За його словами, у них відбулася “дійсно відмінна бесіда”. “Це було щось більше, ніж просто вітання. Вони порозумілися, вони провели більше години на зустрічі”, — розповів Трамп 26 квітня в інтерв’ю телеканалу Fox News.

За словами помічника президента США з національної безпеки Джона Болтона, шеф американської адміністрації буде обговорювати у Пхеньяні домовленості, які будуть “частково засновані” на підписаній у лютому 1992 року КНДР і Республікою Корея Спільної декларації про без’ядерний статус Корейського півострова. Відповідно до неї сторони відмовилися від випробувань, виробництва, ввезення, зберігання, розміщення ядерної зброї. У тому числі такі умови поставить перед Пхеньяном Помпео.

Українські Національні Новини

Новини Світу