u-ssha-proyshli-viprobuvannya-patrulnogo-korablya-island-sumi

У США пройшли випробування патрульного корабля Island "Суми"

 • 21112 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. В американському Балтиморі пройшли ходові випробування патрульного корабля для ВМСУ типу Island у відкритому морі. Про це повідомляє пресслужба ЗСУ, пише УНН.

Цитата

"В ході випробувань перевірялися якість роботи агрегатів і механізмів корабля, а також функціонування його навігаційної системи. Були продемонстровані максимальні можливості корабля по його маневреності та швидкості. При випробуваннях були підтверджені технічні характеристики і ходові якості корабля", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Під час випробувань на борту були присутні аташе з питань оборони при посольстві України в США генерал-майор Борис Кременецький і військово-морський аташе капітан 1-го рангу Сергій Федорчук, які вкрай позитивно висловилися про технічні характеристики корабля.

Дипломати також зустрілися з екіпажем патрульного корабля, що отримав назву "Суми", і керівництвом бази берегової оборони і верфі міста Балтімор.

Під час зустрічі були обговорені питання ходу підготовки і навчання екіпажу, а також технічної готовності катерів "Суми" та "Фастів".

Додамо

В листопаді минулого року відбулося включення американських патрульних катерів Island — “Старобільськ”, “Слов’янськ” та пошуково-рятувального судна “Олександр Охрименко” до складу Військово-морських сил Збройних сил України.

Українські Національні Новини

Суспільство