u-ssha-reyestruyut-nayvischi-dobovi-pokazniki-covid-19-vid-pochatku-roku

У США реєструють найвищі добові показники COVID-19 від початку року

 • 19025 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. У США наразі в середньому реєструються 100 тисяч нових випадків зараження COVID-19 за добу, що є поверненням до позначки, що востаннє спостерігалася під час зимового сплеску. Про це з посиланням на АР інформує УНН.

Деталі

Наприкінці червня в США в середньому реєструвалося близько 11 000 випадків за добу. Станом на п'ятницю, 6 серпня, це 107 143 людини.

США знадобилося близько дев'яти місяців, щоб подолати середню кількість випадків в 100 000 за добу в листопаді, перш ніж вона досягла піку приблизно в 250 000 на початку січня.

За даними Університету Джона Хопкінса, середній семиденний показник нових смертей за день також збільшився. Він виріс за останні два тижні з приблизно 270 смертей в день до майже 500 смертей в день станом на п'ятницю.

Вірус швидко поширюється серед нещеплених груп населення, особливо на півдні, де лікарні переповнені пацієнтами.

Представники сфери охорони здоров'я побоюються, що кількість випадків захворювання продовжить рости.

"Наші моделі показують, що якщо ми не (вакцинуємо людей), у нас може бути до кількох сотень тисяч хворих в день, як на початку січня", - заявила цього тижня в ефірі CNN директор Центрів з контролю і профілактиці захворювань Рошель Валенські.

Кількість американців, госпіталізованих з коронавірусом, також різко зросла, і ситуація настільки погіршилася, що лікарні намагаються знайти ліжка для пацієнтів.

Доповнення

У найближчі тижні ситуація з коронавірусом в США погіршиться, заявив президент країни Джо Байден.

Глава держави вказав на небезпеку штаму "Дельта", який викликав нову хвилю пандемії в країні.

Додамо

Згідно з даними сайту Worldometers, за весь період пандемії в країні зафіксовано 36 449 535 випадків COVID-19, 632 647 осіб померли від коронавірусної інфекції.

Українські Національні Новини

Новини Світу