u-ssha-rozformuvali-pidrozdil-ofitseri-yakogo-smertelno-pobili-tayra-nikolsa

У США розформували підрозділ, офіцери якого смертельно побили Тайра Ніколса

 • 1978628 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Підрозділ поліції Мемфіса, члени якого звинувачуються у побитті до смерті Тайра Ніколса, було розпущено. Про це УНН пише посилаючись на ВВС.

Цитата

«У процесі уважного вислуховування сім'ї Тайра Ніколса, лідерів спільноти та незалучених офіцерів, які якісно виконували свої завдання, на користь усіх назавжди деактивувати підрозділ Scorpion», - йдеться у заяві поліцейського управління Мемфіса.

Деталі

Восени 2021 року начальник поліції Серелін Девіс створила підрозділ боротьби з вуличними злочинами для відновлення миру, що складався з 40 офіцерів. Йому було доручено проводити дрібні арешти, такі як зберігання зброї, в районах, які керівники поліції визначили як високопорушні.

За словами мера Джима Стрикленда, підрозділ не діяв з 7 січня, коли офіцери побили Ніколса. Ніколс, 29-річний темношкірий чоловік, помер через три дні у лікарні.

П'ятеро залучених офіцерів - Тадарріус Бін, Деметріус Хейлі, Емміт Мартін III, Десмонд Міллс-молодший і Джастін Сміт - були звільнені 20 січня. Усі вони були членами підрозділу Scorpion.

У четвер п'ятьом офіцерам було пред'явлено звинувачення у вбивстві другого ступеня та низці інших злочинів.

У виступах та протестах після смерті Ніколса громадські лідери та активісти закликали до ліквідації підрозділу Scorpion.

У п'ятницю ввечері було опубліковано відео з телекамер та дорожніх камер, на яких поліцейські б'ють Ніколса кулаками, ногами, розпорошують перцевий балончик і б'ють його палицями.

Українські Національні Новини

Новини Світу