u-ssha-rozpochali-rozsliduvannya-schodo-huawei

У США розпочали розслідування щодо Huawei

 • 10070 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Прокуратура США почала розслідування щодо китайської компанії Huawei за підозрою у викраденні комерційної таємниці у його американських партнерів. Про це повідомляє газета The Wall Street Journal, передає УНН.

"Федеральні прокурори проводять кримінальне розслідування китайської компанії Huawei Technologies Co. за звинуваченням у крадіжці комерційної таємниці у ділових партнерів США, включаючи технологію, використовувану T-Mobile US Inc. для тестування смартфонів, за словами людей, знайомих з цим питанням", - пише видання.

За даними видання AFP, Huawei і департамент юстиції США відмовилися від коментарів щодо повідомлення ЗМІ. Водночас, представник Huawei зазначив, що спір щодо закидів T-Mobile у крадіжчі комерційної таємниці було залагоджено між двома компаніями ще у 2017 році. У травні 2017 року компанія T-Mobile за рішенням суду присяжних в місті Сіетлі отримала від Huawei компенсацію у розмірі 4,8 мільйона доларів, нагадує американська газета Seattle Times.

Як повідомляв УНН, народні депутати України вивчатимуть інформацію щодо можливого збору та передачі інформації службам розвідки Китаю за допомогою продукції компанії Huawei. Тільки після дослідження проблематики, ретельного вивчення, можна буде ухвалювати відповідні рішення та розглядати можливість введення санкції.

Нагадаємо, за словами глави уряду Чеської Республіки Андрія Бабіша, китайська компанія Huawei може здійснити юридичні кроки проти Національного управління по кібернетичній безпеці країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу