u-ssha-skhvalyly-novyi-zakonoproiekt-shchodo-zaborony-tiktok

У США схвалили новий законопроєкт щодо заборони TikTok

 • 26230 переглядiв

Палата представників США схвалила законопроект, який може заборонити TikTok, якщо компанія ByteDance не продасть соціальну мережу протягом року.

Палата представників США 20 квітня схвалила законопроєкт "Про мир через силу в 21 столітті", який містить заборону TikTok у разі, якщо китайська компанія ByteDance не продасть соцмережу. Про це повідомляє The Verge, передає УНН.

Деталі

Заборона є частиною законодавчих ініціатив, пов’язаних із іноземною допомогою з боку США, зокрема Україні.

Цей документ містить пріорітети національної безпеки – йдеться про санкції проти Ірану, арешт заморожених російських активів та заходи, які можуть призвести до заборони TikTok у США.

Зважаючи на терміновість іноземної допомоги, питання щодо майбутнього TikTok можуть розглянути у Сенаті швидше, ніж якби це був окремий законопроєкт щодо соцмережі.

Доповнення

Ухвалений минулого місяця попередній законопроєкт, який передбачає заборону TikTok, досі затримується у Сенаті, а законодавці неоднозначно висловлюються щодо його майбутнього.

У новому проєкті подовжено термін, упродовж якого ByteDance має відмовитися від TikTok. Раніше йшлося про те, що китайська компанія матиме близько шести місяців після того, як документ набуде чинності, щоб продати платформу. Тепер цей термін подовжено до одного року.

Байден та Сі Цзіньпін обговорили ситуацію навколо TikTok03.04.24, 05:50 • [views_0]