u-ssha-ukhvalili-pershe-rishennya-pro-konfiskatsiyu-aktiviv-oligarkha-rf-yikh-mozhut-vikoristati-dlya-ukrayini-reuters

У США ухвалили перше рішення про конфіскацію активів олігарха рф, їх можуть використати для України - Reuters

 • 1088015 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Федеральний суд Манхеттена у США ухвалив рішення про конфіскацію майна російського олігарха костянтина малофєєва. Це рішення може відкрити шлях для потенційного використання коштів у відновленні зруйнованої війною України. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Прокуратура США може конфіскувати 5,4 мільйона доларів, що належать російському бізнесмену костянтину малофєєву, який потрапив під санкції. Рішення окружного судді США Пола Гардефа у федеральному суді Манхеттена стало першим рішенням про конфіскацію активів російського олігарха з тих пір, як Міністерство юстиції у 2022 році створило спеціальну групу, спрямовану на скорочення фінансів союзників російського диктатора володимира путіна.

США звинуватило малофєєва, власника православного телеканалу «Царьград ТВ», у фінансуванні сепаратистів у Криму. Він потрапив під санкції Вашингтона в 2014 році та звинувачений у порушенні санкцій у 2022 році. Сам малофєєв заперечує всі звинувачення.

Додамо

Президент США Джо Байден наприкінці 2022 року підписав закон, який дозволяє Міністерству юстиції передавати частину конфіскованих активів Держдепу для допомоги Україні. Законодавство США обмежує використання урядом конфіскованих активів.

Нагадаємо

Радник Президента України та член наглядової ради Ощадбанку Олександр Роднянський розповів, що для повного відновлення України, з врахуванням модернізації після війни, може знадобитись 750 млрд дол.

Українські Національні Новини

Економіка