u-ssha-vidreaguvali-na-zagostrennya-konfliktu-mizh-azerbaydzhanom-ta-virmeniyeyu

У США відреагували на загострення конфлікту між Азербайджаном та Вірменією

 • 174665 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Державний секретар США Ентоні Блінкен, як завше, висловив стурбованість та заявив, що військового вирішення конфлікту бути не може. Про це повідомляє УНН з посиланням на Офіс прессекретаря.

Цитата

"Сполучені Штати глибоко стурбовані повідомленнями про напади вздовж вірменсько-азербайджанського кордону, включаючи повідомлення про удари по поселеннях та цивільній інфраструктурі у Вірменії. Як ми вже давно зрозуміли, військового вирішення конфлікту бути не може. Ми закликаємо негайно припинити будь-які військові дії", — йдеться у заяві держсекретаря.

Нагадаємо

Після опівночі у вівторок, 13 вересня, підрозділи збройних сил Азербайджану розпочали інтенсивний обстріл вірменських позицій з артилерії та великокаліберних гармат. Повідомляють про використання БПЛА зі сторони Азербайджану.

Через збройне протистояння прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян зателефонував російському диктатору та президенту Франції Еммануелю Макрону. Уряд Вірменії вже звернувся до Росії, ОДКБ та Ради безпеки ООН у зв'язку з бойовими зіткненнями з Азербайджаном.

Українські Національні Новини

Новини Світу