u-ssha-vidreaguvali-na-zatrimannya-navalnogo

У США відреагували на затримання Навального

 • 23482 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Держсекретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео відреагував на затримання російського опозиціонера Олексія Навального і зазначив, що "впевнені політичні лідери не бояться конкуруючих переконань і не бачать необхідності у насильстві". Про це він написав на своїй сторінці у Twitter, передає УНН.

"Глибоко занепокоєний рішенням Росії заарештувати Олексія Навального. Впевнені політичні лідери не бояться конкуруючих переконань і не бачать необхідності у насильстві чи неправомірному затриманні політичних опонентів", - написав Помпео.

Нагадаємо, Олексій Навальний повернувся у Росію 17 січня після лікування у Німеччині, яке проходив після отруєння "Новачком". Літак з опозиціонером на борту повинен був приземлитися в аеропорту "Внуково", але був перенаправлений у "Шереметьєво".

Як повідомляв УНН, Навального затримали у "Шереметьєво" під час паспортного контролю. Згодом російська служба виконання покарань офіційно заявила про затримання Навального.

Перед затриманням російський опозиціонер Олексій Навальний в аеропорту Шереметьєво дав короткі коментарі журналістам. Він зазначив, що це кращий його день за останні п'ять місяців, а також додав, що нічого не боїться. У ЄС закликали звільнити Навального.

Deeply troubled by Russia's decision to arrest Aleksey Navalny. Confident political leaders do not fear competing voices, nor see the need to commit violence against or wrongfully detain, political opponents.

— Secretary Pompeo (@SecPompeo) January 18, 2021

Українські Національні Новини

Новини Світу