u-ssha-viyavili-porushennya-protokoliv-bezpeki-u-mistsyakh-karantinu-cherez-koronavirus

У США виявили порушення протоколів безпеки у місцях карантину через коронавірус

 • 18460 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Інформатор написав скаргу на міністерство охорони здоров'я США, де стверджує, що федеральні службовці, які виїхали з місць під карантином через новий коронавірус, не дотримувалися протоколів безпеки. Про це пише The Wall Street Journal, передає УНН.

За словами людини, знайомої зі скаргою на міністерство охорони здоров'я США і соціальні служби, заявник стверджує, що "деякі федеральні службовці були відправлені на роботу в місця під карантином через коронавірус у Каліфорнії без належних протоколів безпеки, а потім полетіли додому комерційними рейсами".

Скарга, яку, за даними міністерства охорони здоров'я США, у відомстві розглядають, стосується деяких співробітників, які працюють в Адміністрації у справах дітей та сімей (ACF), підрозділі американського МОЗ, який займається такими програмами, як Head Start і реагування на надзвичайні ситуації.

У скарзі, зокрема, йдеться, що співробітники не проходили тестування на віруси перед тим, як покинути каліфорнійські карантинні ділянки на комерційних рейсах.

У відповідь на скаргу прессекретар МОЗ США Кейтлін Оклі заявила в четвер: "Ми дуже серйозно ставимося до всіх заяв заявників... Ми розглядаємо скаргу, і зараз нам нема чого додати".

США репатріювали американців з Китаю на літаках, зафрахтованих Державним департаментом, на початку лютого. Вони були поміщені на 14-денний карантин.

Нагадаємо, у Сан-Франциско оголошено надзвичайний стан через COVID-19.

Українські Національні Новини

Новини Світу