u-ssha-z-salyutom-vidsvyatkuvali-den-nezalezhnosti

У США з салютом відсвяткували День незалежності

 • 23032 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Яскравий салют завершив святкування Дня незалежності в столиці США, де тисячі людей взяли участь в урочистих заходах. Про це УНН повідомляє з посиланням на Голос Америки.

Президент США Дональд Трамп виступив з промовою у межах заходу "Салют Америці", який відбувся у центрі Вашингтона, на Національній алеї.

"Сьогодні ми зібралися всі разом, як єдина нація, на цей дуже особливий "Салют Америці". Ми згадуємо нашу історію, наш народ і героїв, які з гордістю захищали наш прапор - хоробрих чоловіків і жінок, що представляють Збройні сили Сполучених Штатів! Зібравшись сьогодні ввечері, щоб відсвяткувати свободу, ми пам'ятаємо, що у всіх нас є дійсно надзвичайна спадщина. Ми всі є частиною однієї з найбільших коли-небудь розказаних історій - історії Америки", - сказав президент США.

"Наша країна сьогодні сильніша, ніж коли б то не було", - зазначив Трамп, який звернувся до аудиторії, стоячи на платформі біля підніжжя меморіалу Лінкольна. Трамп часто використовує тему сильної Америки і патріотизму під час зустрічей зі своїми прихильниками.

Більшу частину виступу президент присвятив історії країни і Збройним силам США. Президент США окремо згадав всі п'ять видів військ, які входять до складу ЗС.

Після закінчення виступу президента свято продовжилося традиційним концертом біля будівлі Капітолію на протилежному кінці Національної алеї. Після настання темряви був салют тривалістю 35 хвилин.

Тисячі прихильників президента США прийшли на міське свято в бейсболках з написом "Зробимо Америку знову великою". У той же час опоненти республіканців задаються питанням про те, у скільки обійшлися пишні святкування федеральному бюджету. Також повідомляється, що противники президента підпалили прапор США напроти Білого дому.

Виступ Трампа на міському святі, яке щорічно проводиться на Національній алеї - відступ від багаторічної традиції. Усі попередники нинішнього президента США, і він сам в 2017 і 2018 роках вітали американців з Днем незалежності з Білого дому.

Нагадаємо, Трамп раніше повідомляв, що "покаже танки" на День незалежності США.

Українські Національні Новини

Мультимедіа