u-ssha-zaareshtuvali-vikinga-yakiy-shturmuvav-kapitoliy

У США заарештували "вікінга", який штурмував Капітолій

 • 44074 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Федеральний суд округу Колумбія пред'явив звинувачення в зв'язку з заворушеннями у Капітолію США чоловікові, який став відомим завдяки образу вікінга. Про арешт Джейкоба Ентоні Чанслі повідомляється на сайті Мін'юсту США, пише УНН.

Джейкоб Ентоні Чанслі, відомий також як Джейк Анджелі, прозваний також QAnon-шаманом за прихильність до теорії змови QAnon, був заарештований за участь в штурмі Капітолію 6 січня.

Йому інкримінуються умисне проникнення або перебування на закритій території без законних на те підстав, насильницьке вторгнення і порушення громадського порядку в Капітолії.

Житель штату Арізона потрапив на фото в день штурму Капітолію в колоритному образі шамана-вікінга: в хутряній шапці з рогами, оголеним торсом і зі списом.

Чоловік раніше працював актором. Останнім часом, як відзначають американські ЗМІ, примітного шамана можна було часто бачити на мітингах "правих", а також серед прихильників Трампа.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Jake.Angeli☆ (@jake.angeli0fficial)

Після штурму Капітолію фото з шаманом облетіли всі світові ЗМІ. Відреагував на його образ і відомий підприємець Ілон Маск, написавши в Twitter:

"Ось що трапляється, коли скасовують фестиваль Burning Man". Українці ж порівняли образ Анжели з колядниками та маланкарями.

Серед заарештованих також значиться Адам Джонсон, який потрапив на фото з кафедрою голови палати представників Ненсі Пелосі в руках.

Нагадаємо, прихильники чинного президента США Дональда Трампа увірвалися в Капітолій 6 січня, коли обидві палати Конгресу проводили засідання, на якому затрджували підсумки листопадових виборів, на яких переміг демократ Джо Байден. В ході заворушень загинули п'ятеро людей, в тому числі співробітник поліції Капітолію.

Українські Національні Новини

Новини Світу