u-ssha-zafiksuvali-pershu-smert-vid-shtamu-koronavirusu-omicron

У США зафіксували першу смерть від штаму коронавірусу Omicron

 • 19770 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Департамент охорони здоров'я Техасу в США повідомив про першу смерть в штаті від штаму коронавірусу Omicron. Про це УНН повідомляє з посиланням на ABC News.

Деталі

За інформацією телеканалу, смерть зафіксована в окрузі Гарріс. Чоловік 50 років помер через "серйозні проблеми зі здоров'ям". Повідомляється, що він не був вакцинований.

Попри це, у департаменті не вважають Omicron більш небезпечним, ніж попередні варіанти коронавірусу, але стверджують, що вакцинація і ревакцинація знижують ризик тяжкого захворювання.

Додамо

9 грудня повідомлялося, що в США майже всі інфіковані штамом Omicron хворіють у легкій формі. Новий штам коронавірусу підтвердили у 43 людей у 19 штатах США.

Як з'ясувалося, більшість з 43 випадків COVID-19, викликаних варіантом Omicron, виявили у людей, які були повністю вакциновані, а третина з них отримала бустерну (третю) дозу вакцини.

Окрім того, щонайменше 48 осіб здали позитивний результат на коронавірус на круїзному лайнері Royal Caribbean Symphony of the Seas, який пришвартувався в Маямі.

Всесвітня організація охорони здоров'я попередила, що випадки Omicron поширюються "значно швидше", ніж варіант Delta, викликаючи нові занепокоєння в економіці та її секторах, які все ще страждають від обмежень, введених через пандемію.

Українські Національні Новини

Новини Світу