u-ssha-zaklikali-rf-negayno-zvilniti-bekirova

У США закликали РФ негайно звільнити Бекірова

 • 8117 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Сполучені Штати закликали Російську Федерацію негайно звільнити заарештованого в окупованому Криму активіста Едема Бекірова і всіх інших українських політв'язнів. Про це йдеться в заяві посольства США в Україні, оприлюдненій у Twitter, передає УНН.

"Ув'язнення Едема Бекірова неправомірне. Ненадання йому належної медичної допомоги - безсовісне. Ми й надалі серйозно занепокоєні погіршенням його здоров'я і поганим ставленням до нього в російській в’язниці. Росія має негайно звільнити Бекірова і всіх інших українських політв'язнів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали російські силовики на в’їзді в окупований Крим вранці 12 грудня 2018 року. Відомо, що він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів.

Як повідомляв УНН, 15 січня хворого на діабет, заарештованого в окупованому Криму активіста Едема Бекірова вивезли у сімферопольську лікарню на обстеження.

Imprisoning Edem Bekirov was unjust. Denying him proper medical care is unconscionable. We remain gravely concerned about Bekirov’s deteriorating health and poor treatment in Russian custody. Russia must release Bekirov and all other Ukrainian political prisoners immediately.

— U.S. Embassy Kyiv (@USEmbassyKyiv) 16 января 2019 г.

Українські Національні Новини

Політика