u-ssha-zaprovadili-spetsialniy-status-dlya-gromadyan-ukrayini-yermak

У США запровадили спеціальний статус для громадян України – Єрмак

 • 167017 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Спеціальний статус для громадян України, які фізично знаходились в США, офіційно запроваджено від сьогодні. Про це повідомив голова Офісу Президента України Андрій Єрмак у своєму Facebook, пише УНН.

Цитата

"Зробили важливу роботу. Радий повідомити, що анонсований на початку березня спеціальний статус (Temporary Protected Status) для громадян України які фізично знаходились в США від сьогодні офіційно запроваджено", - написав Єрмак.

Деталі

З його слів, відповідне рішення внесено у Федеральний реєстр та буде оприлюднено та зареєстровано завтра, 19 квітня.

Також Єрмак повідомив, що на прохання української сторони, дату на період якої громадяни України мали знаходитись на території США для кваліфікації на TPS, було перенесено з 1 березня на 11 квітня 2022 року.

Таким чином, громадяни України, які фізично перебували на території США станом на 11 квітня зможуть скористатися цієї програмою.

"Що це означає? Статус тимчасового захисту надасть можливість українцям залишитися у США терміном до 18 місяців з можливістю подання документів на дозвіл на працевлаштування в країні", - додав глава ОП.

Нагадаємо

Наприкінці березня Сполучені Штати вирішили прийняти до 100 000 біженців з України, тоді як щонайменше 3,5 мільйони українців перетнули кордон у зв’язку з нападом росії.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни завдали ударів по "Азовсталі" надважкими авіабомбами

     • 254531 переглядiв

    ОП: санкції потроху збивають пиху з росіян

     • 164204 переглядiв