u-ssha-zayavili-scho-aktivizuyut-zbir-danikh-pro-ekstremistiv-dlya-zapobigannya-atak

У США заявили, що активізують збір даних про екстремістів для запобігання атак

 • 14173 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Екстремістські угруповання, що діють в США, є однією з найсерйозніших загроз для країни, американській владі слід активно збирати інформацію про них і діяти на випередження. Про це заявив міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркас в інтерв'ю журналістам телеканалу CNN, яке повністю вийшло в ефір у суботу, передає УНН.

Цитата

Глава Міністерства внутрішньої безпеки (МВБ) США підкреслив, що "має намір подвоїти зусилля в боротьбі з поширенням ненависті і з однією з найсерйозніших загроз для країни - внутрішнім тероризмом".

Деталі

За словами Майоркаса, його відомство має намір активно збирати дані про можливі атаки, які готують екстремістські угруповання. Для МВБ, як він підкреслив, важливо "працювати на випередження" і запобігати можливим діям з боку екстремістів ще на стадії їх підготовки.

"Дана загроза є постійною, про що свідчать події 6 січня", - констатував Майоркас.

Контекст

У зазначений Майоркасом день, 6 січня, прихильники республіканця Дональда Трампа, який в той час був американським лідером, увірвалися в Конгрес, щоб перешкодити затвердженню підсумків минулих 3 листопада 2020 року президентських виборів, перемогу на яких здобув демократ Джо Байден. Натовп рушив до Капітолію, після того як Трамп звернувся до присутніх на мітинг біля Білого дому.

Українські Національні Новини

Новини Світу