u-ssha-zayavili-scho-rozgortannya-rosiyeyu-s-400-v-krimu-ne-obitsyaye-nichogo-khoroshogo

У США заявили, що розгортання Росією С-400 в Криму "не обіцяє нічого хорошого"

 • 10448 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. У Сполучених Штатах Америки оцінили наслідки для ситуації з безпекою у зв’язку з останнім розгортанням Росією зенітно-ракетного комплексу С-400 в окупованому Криму. Про це заявив в середу військовий чиновник США, додавши, що це загрожує посиленням стійкості російської оборони на півострові, передає УНН з посиланням на Reuters.

“Це не добре. І не обіцяє нічого хорошого”, — заявив високопоставлений чиновник Європейського командування США, говорячи на умовах анонімності.

Американський військовий визнав, що оцінити мету розгортання важко. Однак будь-які протиповітряні заходи протиповітряної оборони, за його словами, зміцнюють російський військовий потенціал в Криму, забезпечуючи додаткову стійкість і, можливо, зону дії.

“Якщо виникне намір, це дає можливість або захистити трохи більше Чорного моря, або наступати звідти”, — заявив чиновник, не передбачаючи майбутніх дій Росії: “Ми розглядаємо це як ще одне підтвердження їхнього бажання використати військову силу”.

Як повідомляв УНН, Москва розмістила в окупованому Криму новий дивізіон зенітно-ракетного комплексу С-400 “Тріумф” для посилення протиповітряної оборони.

Українські Національні Новини

Політика