u-starshogo-matrosa-buksira-berdyansk-dosi-niye-poranena-ruka

У старшого матроса буксира "Бердянськ" досі ниє поранена рука

 • 6804 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. У пораненого, під час атаки Росією біля Керченської протоки, старшого матроса буксира "Бердянськ" Андрія Артеменка, досі ниє ліва рука через осколкове поранення. Про це написала адвокат українського військовополоненого моряка Марія Куракіна на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

"Почуває він себе в цілому нормально, але ще ниє ліва рука через осколкового поранення. На жаль, наслідки цієї травми довго даватимуться взнаки. Сказав докторам в лікарні ізолятора про те, що йому потрібен еластичний бинт для фіксації руки на ніч, обіцяли щось придумати, бинтів в тюремній лікарні не вистачає", - написала адвокат.

Сьогодні, о 12:30 в Лефортовському районному суді Москви призначено засідання з розгляду питання про запобіжний захід військовополоненому українському моряку Андрію Анатолійовичу Артеменку.

Зараз Андрій знаходиться в лікарні слідчого ізолятора "Матроська Тиша".

Куракіна повідомила, що до Андрія продовжують приходити якісь люди, що представляютьсяться ФСБ.

"Після консультацій зі мною він 9 січня написала скаргу на те, що до нього продовжують приходити для "бесід" якісь люди, що представляються співробітниками ФСБ, процесуальних дій не проводиться. Андрій каже, що ні з ким з подібних візитерів розмовляти не буде і впливати на нього таким чином марно, так як це не що інше, як тортури", - додала вона.

Адвокат написала, що Андрій отримує листи за системою "ФСВП-лист" від рідних і слова підтримки, на листи відповідає, але не завжди його відповіді доходять до родичів. Куракіна просить адміністрацію звернути на це увагу.

Нагадаємо, адвокати змогли 14 січня відвідати п’ятьох полонених українських моряків — Сергія Попова, Андрія Ейдера, Андрія Артеменка, Євгена Семидоцького та Дениса Гриценка, які перебувають у московських СІЗО.

Українські Національні Новини

Політика