u-stolichnomu-departamenti-mistobuduvannya-ta-arkhitekturi-rozyasnili-de-zaboroneno-buduvati-zhitlo

У столичному Департаменті містобудування та архітектури роз’яснили, де заборонено будувати житло

 • 10246 переглядiв

КИЇВ. 21 веренся. УНН. Житлове будівництво заборонене навколо небезпечних підприємств в межах санітарно-захисної зони, розміри якої можна дізнатися в Містобудівному кадастрі. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив заступник начальника Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Юрій Тацій.

"Санітарно-захисна зона (СЗЗ) створюється навколо об'єктів, які є джерелами виділення шкідливих речовин, запахів, підвищених рівнів шуму, вібрації, ультразвукових і електромагнітних хвиль, електронних полів, іонізуючих випромінювань тощо, з метою відокремлення таких об'єктів від територій житлової забудови", - написав Юрій Тацій.

Посадовець зазначив, що в межах санітарно-захисної зони заборонено житлове будівництво, а тому забудовникам важливо знати їхні розміри, дані про які знаходяться у Містобудівному кадастрі.

"Також додаткову інформацію можна отримати у Міністерстві екології та природних ресурсів", – повідомив він.

Нагадаємо, раніше керівник одеського Державного архітектурно-будівельного контролю Олександр Авдєєв дав поради про те, на що потрібно звертати увагу при купівлі житла на ринку первинної нерухомості та як не стати жертвою недобросовісного забудовника.

"У забудовників, скоріш за все, є декілька об’єктів, тому я рекомендував би вивчити його історію. Найчастіше той, хто порушив один раз, зробить це і вдруге. Ось, наприклад, з таким забудовником, як Graf development (литовської групи компаній Гердаса Дубріцкаса — ред.) ми фіксували порушення не тільки на об’єкті на Віце-адмірала Азарова (ЖК "Граф“ — ред.), але й потім практично на всіх його інших об’єктах. Найяскравіший приклад — "Граф на Катерининській", 49, де він занизив клас наслідків відповідальності, щоб побудувати новий будинок в історичному центрі міста", — розповів Авдєєв.

Українські Національні Новини

Політика