u-stolichnomu-metropoliteni-nazvali-naydorozhchu-rich-znaydenu-u-pidzemtsi

У столичному метрополітені назвали найдорожчу річ, знайдену у підземці

 • 32843 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. У столичному метрополітені розповіли, що найчастіше гублять пасажири підземки і яку найдорожчу річ було знайдено у 2019 році. Таку інформацію кореспонденту УНН повідомили у пресслужбі КП "Київський метрополітен" у відповідь на запит.

"Загублені пасажирами речі до бюро знахідок надходять майже кожного дня. З початку 2019 року до бюро знахідок КП "Київський метрополітен" найчастіше надходили гаманці, парасольки, телефони, рукавички, шарфи, сумки або пакети з речами. Найдорожчими речами були мобільний телефон марки iPhone X, ноутбук, електричні інструменти та гроші (3000 грн)", - повідомили у пресслужбі.

Знайдені речі зберігаються в бюро знахідок не менше 6 місяців. Якщо власники за ними не повернулися, розпорядження речами здійснюється відповідно до Порядку обліку, зберігання, оцінки класифікованого та іншого майна, що переходить у власність держави.

"З початку 2019 року до бюро знахідок КП "Київський метрополітен" надійшло на зберігання 180 загублених речей, з них 60 повернуто власникам", - повідомили у пресслужбі.

Раніше УНН повідомляв, що за 2018 рік, станом на грудень, комунальне підприємство "Київський метрополітен" отримало на зберігання 187 загублених речей, з яких лише 40 були повернуті власникам.

Українські Національні Новини

Економіка