u-stolitsi-bilya-memorialu-chervona-strichka-vidbulasya-aktsiya-na-pidtrimku-lyudey-khvorikh-na-snid

У столиці біля меморіалу "Червона стрічка" відбулася акція на підтримку людей, хворих на СНІД

 • 16330 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. У столиці біля меморіалу "Червона стрічка" відбулося вручення "абонементу на життя", який дозволяє врятувати 101 тисячу ВІЛ-позитивних людей, передає кореспондент УНН.

“Більше ніж 70 тис. людей в Україні не мають можливості вижити. Тому в 2017 році прийнято рішення забезпечити лікуванням 101 тис. українців, хворих на СНІД”, – заявив під час виступу голова Координаційної ради Всеукраїнської мережі ЛЖВ Дмитро Шерембей.

За його словами, влада, заручившись фінансовою підтримкою міжнародних організацій, закупить для 101 тис. хворих зі всієї України новітні ліки для антиретровірусної терапії (АРТ).

Зокрема, у Києві протягом 2017-2018 років новітній препарат шостого покоління, яким ще не лікують в Україні, будуть отримувати безкоштовно 1 300 пацієнтів.

Зазначимо, під час акції кожен охочий мав змогу пройти тестування на ВІЛ-інфекцію в мобільному пункті тестування.

Додамо, згідно статистичної довідки ВІЛ/СНІД, підготовленої Українським центром контролю за соціально-небезпечними хворобами МОЗ України, на обліку у закладах охорони здоров’я перебуває 132 714 ВІЛ-позитивних людей, хворих на СНІД – 37 912 осіб.

Згідно довідки, у жовтні 2016 року в Україні офіційно зареєстровано 1 586 випадків ВІЛ-інфекції серед громадян України, серед іноземців випадки не реєструвались.

Українські Національні Новини

Суспільство