u-stolitsi-likarya-transplantologa-zatrimali-na-khabari-u-20-tis-dolariv

У столиці лікаря-трансплантолога затримали на хабарі у 20 тис. доларів

 • 18156 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. У Києві на хабарі затримали завідувача відділу трансплантації та хірургії печінки Національного інституту Трансплантології НАМНУ, передає УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Києва.

“Лікар-трансплантолог був викритий „на гарячому“ під час одержання неправомірної винагороди від пацієнта у розмірі 20 тис. Доларів за проведену раніше операцію з трансплантації печінки та подальше лікування і реабілітацію”, — повідомили у прокуратурі.

Під час проведення невідкладних слідчих дій у робочому кабінеті затриманого та у його помешканнях вилучено предмет неправомірної вигоди, а також грошові кошти у сумі понад 60 тис. доларів США, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві викрили схему отримання хабарів на видачі ліків онкохворим

Кримінальне провадження розслідується за ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Відомо, що мова йде про керівника відділу трансплантації та хірургії печінки Національного інституту хірургії і трансплантології ім. О. О. Шалімова Олега Котенка.

УНН зв’язався з Інститутом для отримання коментаря щодо ситуації із затриманням лікаря. Нам повідомили, що усі дії, в яких підозрюють медика, його ставлення до роботи та пацієнтів - виключного його позиція, яка немає нічого спільного з політикою закладу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП