u-stolitsi-sudanu-pid-chas-protestu-proti-prikhilnikiv-opozitsiyi-zastosuvali-slozoginniy-gaz

У Судані під час протесту проти прихильників опозиції застосували сльозогінний газ

 • 18543 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Проти тисяч прихильників суданського опозиційного руху "Сили за свободу та зміни", які зібралися в столиці Хартумі в п’ятницю, застосували сльозогінний газ, повідомили Reuters свідки події, передає УНН.

Деталі

Після військового перевороту в жовтні у Судані спалахнули масові протести. Вони продовжилися після угоди, оголошеної 21 листопада, згідно з якою військові відновили на посаді прем'єр-міністра Абдаллу Хамдока, який перебував під домашнім арештом.

Угода між Хамдоком і військовими стикнулася з протидією протестувальників, які раніше вважали Хамдока символом опору військового правління і засуджували це як зраду.

Доповнення

25 жовтня генерал Абдель Фаттах аль-Бурхан розпустив військово-цивільну Суверенну раду, яка була створена для того, щоб вести країну до демократії, і оголосив надзвичайний стан по всій країні.

Масові протести та міжнародне засудження проти його кроку змусили аль-Бурхана, який також є головою керівної ради, відновити на посаді Хамдока минулого місяця. Він також пообіцяв провести вибори в липні 2023 року і передати владу обраному цивільному уряду.

Після перевороту 25 жовтня загинуло майже 50 людей та сотні отримали поранення.

Аль-Бурхан наполягав на тому, що військовий переворот був "не переворотом", а кроком "для виправлення переходу" до повної демократії, який почався з усуненням диктатора Омара аль-Башира в 2019 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу