u-stolitsi-trivaye-budivelniy-bum

У столиці триває будівельний бум

 • 11773 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Розпочатий у 2017 році будівельний бум триває і зараз. Про це йдеться в статті журналу "Личный счет", пише УНН.

У 2017 році в столиці стартувала рекордна кількість проектів із будівництва квадратних метрів. За даними Державної служби статистики України, за три квартали минулого року в Києві було прийнято в експлуатацію 1 млн 93 тис. кв. м житлової нерухомості. В результаті була побудована приблизно шоста частина житла всієї країни.

Будівельний бум триває і зараз. Зараз в столиці зводиться 210 житлових комплексів. Висока активність забудовників привела до різкого збільшення пропозиції. У статті йдеться про приріст кількості новостроект в 25%.

Найбільше пропозиція зосереджена в недорогому сегменті. Станом на грудень 2017 року зводилися житлові комплекси таких класів: 58 ЖК - економ, 66 - комфорт, 48 - бізнес і 26 преміум.

Найпопулярніші на ринку - смарт-квартири від 19 кв. м, однокімнатні - до 40-45 кв. м, двокімнатні - 55-65 кв.м у комплексах економ- і комфорткласу. Часто таке житло повністю розкуповується ще під час будівництва.

При цьому покупці квартир в новобудовах стали більш вимогливими до якості життя і набору послуг поблизу будинку. Пильну увагу приділяють репутації забудовника, дозвільним документам, якості застосовуваних будівельних матеріалів. А також інфраструктурних об'єктів, де всі сервіси, необхідні для комфортного проживання, знаходяться на території комплексу або в пішій доступності. Важливими при покупці є і вартість майбутніх комунальних послуг.

Як повідомляв УНН, на ринку високий запит на житло високої якості.

"Важливим для людей є вартість, місце розташування, зручність розв'язок, розвиненість інфраструктури і навіть поверх, тому що хтось любить вище, а комусь тільки на 5-6 поверсі зручно. Сьогодні потреба людей у ​​власному якісному житлі велика, і ми як ніхто інший можeмо її задовольнити", - розповіла директор Департаменту маркетингу та продажів ПрАТ "ХК" Київміськбуд" Тетяна Маркова.

Українські Національні Новини

Економіка