u-stolitsi-ugandi-kampali-progrimili-2-vibukhi-3-lyudini-zaginuli

У столиці Уганди Кампалі прогриміли 2 вибухи: 3 людини загинули

 • 17851 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. У вівторок у столиці Уганди Кампалі прогриміли два вибухи, у результаті чого поліція назвала це скоординованим нападом екстремістів, які виступають проти уряду, загинули щонайменше троє цивільних людей. Про це пише УНН з посиланням на Associated Press.

Деталі

За словами поліції, в результаті вибухів також загинули троє терористів-смертників. Вибухи спричинили хаос у Кампалі, коли перелякані жителі втекли з центру міста.

Подвійні вибухи відбулися через три хвилини. Обидва були здійснені зловмисниками з вибухівкою.

За словами правоохоронців та очевидців, один вибух стався біля відділення поліції, а другий – на вулиці біля будівлі парламенту.

Щонайменше 33 людини перебувають на лікуванні в головній державній лікарні міста.

Посольство США засудило вибухи "найрішуче", висловивши співчуття родинам загиблих.

"Підтримка Сполученими Штатами народу Уганди є непохитною, оскільки ми працюємо над нашою спільною метою — безпечною, демократичною та процвітаючою Угандою", — йдеться у заяві, опублікованій у Twitter.

Ще до цих нападів, уряд Великої Британії оновив свої рекомендації щодо подорожей до Уганди, сказавши, що екстремісти "імовірно, спробують здійснити напади" в цій східноафриканській країні.

Відповідальність за напад на ресторан взяли на себе Об'єднані демократичні сили, філія угруповання "Ісламська держава" в Центральній Африці.

Доповнення

Об’єднані демократичні сили довгий час виступали проти правління президента Йовері Мусевені, союзника США з безпеки, який був першим африканським лідером, який розгорнув миротворців у Сомалі для захисту федерального уряду від екстремістського угруповання "Аш-Шабаб". У відповідь на введення військ Уганди до Сомалі, угруповання здійснило напади в 2010 році, в результаті яких загинули щонайменше 70 людей, які зібралися в громадських місцях у Кампалі, щоб подивитися футбольний матч чемпіонату світу.

Повідомлення про альянс між Об’єднаними демократичними силами та угрупованням "Ісламська держава" вперше з’явилися у 2019 році.

В Уганді проживають християни, а мусульмани становлять близько 14% від 44 мільйонів населення країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу