u-stolitsi-z-1-serpnya-zminitsya-tsina-na-elektroenergiyu-dlya-malikh-nepobutovikh-spozhivachiv-kmda

У столиці з 1 серпня зміниться ціна на електроенергію для малих непобутових споживачів - КМДА

 • 25228 переглядiв

КИЇВ. 30 липня. УНН. У Києві з 1 серпня зміниться ціна на електроенергію для малих непобутових споживачів. Тарифи на електроенергію для населення не змінилися. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу КМДА.

"У столиці вартість електроенергії для малих непобутових споживачів, до категорії яких не належить населення, із 1 серпня збільшиться в середньому на 6%. Це пов’язано зі змінами тарифів на передачу і розподіл, які ухвалила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Тарифи на електроенергію для населення не змінилися. Про це повідомив постачальник електроенергії YASNO", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що малі непобутові споживачі, до 31 грудня 2020 року, споживачі, які купують електроенергію для власного споживання, не є побутовими споживачами, та електроустановки яких приєднані до електричних мереж із договірною потужністю до 150 кВт.

Як нагадує постачальник електроенергії, тариф для малих непобутових споживачів розраховується на основі 4 складових:

1) Тариф на розподіл електроенергії – затверджується окремо для кожного оператора системи розподілу (ОСР), змінюється з 1 серпня.

2) Тариф на передачу електроенергії – тариф ДП "Укренерго" зросте на 54,6% і становитиме 240,23 грн/МВт⋅год, а не 155,4 грн/МВт⋅год, як зараз.

3) Прогнозована середня закупівельна ціна електроенергії – залишається без змін.

4) Тариф на послуги постачальника універсальної послуги – залишається без змін.

Нагадаємо, у цьому році на ТЕЦ-6 у Києві розпочнуть встановлювати енергоефективне обладнання.

Українські Національні Новини

Економіка