u-stskk-poyasnili-nemozhlivist-podalshoyi-roboti-rosiyskikh-sposterigachiv

У СЦКК пояснили неможливість подальшої роботи російських спостерігачів

 • 12034 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Діяльність представництва РФ в СЦКК неможлива при введенні України біометричного контролю, повідомив керівник представництва ВС РФ в СЦКК генерал-лейтенант Сергій Костарєв, який разом з російською групою офіцерів повернувся в РФ. Про це повідомляє УНН з посиланням на РІА Новини. 

Костарєв розповів, що в серпні 2017 року президентом України підписано указ про посилення заходів контролю перетину державного кордону, в тому числі про введення з 2018 року неприйнятного для російських військовослужбовців в СЦКК біометричного контролю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС України обурилось рішенням Росії вивести своїх представників із СЦКК

"Неодноразові звернення на адресу української сторони про необхідність врегулювання цього питання ні до чого не привели. В умовах, що склалися подальша робота представництва ВС РФ в складі СЦКК не видавалася можливою", - підкреслив Костарєв.

За його словами, при цьому правовий статус російських військовослужбовців у складі СЦКК за три роки існування Центру керівництвом України так і не було врегульовано.

Нагадаємо, російська сторона відкликала своїх представників зі Спільного центру з контролю і координації 19 грудня. Про це йдеться в повідомленні МЗС РФ.

Українські Національні Новини

Суспільство