u-stskk-prozvituvali-pro-obstrili-u-napryamku-zolotogo

У СЦКК прозвітували про ворожі обстріли у напрямку Золотого

 • 11851 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. У понеділок, 28 жовтня, ввечері з ворожого боку зафіксовано обстріли у напрямку Золотого-4, що у районі ділянки розведення №2, напередодні, 29 жовтня, у цьому населеному пункті було виявлено пошкодження внаслідок обстрілів. Про це йдеться у заяві української сторони СЦКК, поширеній пресцентром ООС, передає УНН.

"Українська сторона СЦКК повідомляє про чергові обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації. Зокрема, 28.10.2019, у період з 20.45 до 21.25 та з 21.53 до 22.40 з боку ЗФ РФ у напрямку н.п. Золоте-4 здійснено обстріли із застосуванням стрілецької зброї", - сказано у заяві.

Як зазначається, 29.10.2019 року, мобільною групою української сторони СЦКК, за фактом обстрілу житлових будинків у Золотому-4 Попаснянського району Луганської області проведено фотофіксацію.

Прибувши на місце обстрілу, як повідомляється, мобільна спостережна група виявила наступне:

  • приватний будинок по вулиці Горіховій, 25, зазнав ушкоджень від стрілецької зброї калібру 7,62 мм. На місці обстрілу групою додатково проведено опитування місцевих жителів та, з їхньою допомогою, виявлено отвори у пластиковому облицюванні будинку.
  • приватний будинок по вулиці Довженка, 28, зазнав ушкоджень від стрілецької зброї калібру 7,62 мм. На місці обстрілу групою додатково проведено опитування місцевих жителів та, з їхньою допомогою, виявлено 3 отвори в покрівлі будинку.

"Постраждалих внаслідок обстрілів осіб немає", - додали у СЦКК.

Нагадаємо, за даними штабу ООС, 29 жовтня 2019 року, о 12:00, розпочався процес розведення з обох сторін на ділянці № 2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області. У пресцентрі ООС заявили, що “це стало можливим через дотримання режиму тиші протягом останнього тижня".

Водночас у СЦКК 29 жовтня повідомляли, що день перед цим фіксували 5 ворожих обстрілів у 5-кілометровій зоні біля ділянки розведення №2 (Золоте-4).

Командувач ООС 29 жовтня заявив, що останній обстріл ділянки розведення в Золотому зафіксували 18 жовтня, а "обстріл, про який штабом операції повідомлялося напередодні, відбувся не в зоні розведення сил та засобів".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП