u-subotu-rosiia-povtoryt-sprobu-zapusku-kosmichnoho-korablia-soiuz-ms-25-do-mks

У суботу росія повторить спробу запуску космічного корабля "союз мс-25" до МКС

 • 30565 переглядiв

росія спробує повторно запустити космічний корабель, який доставить на Міжнародну космічну станцію російського космонавта Олега Новицького, білоруску Марину Василевську та американку Трейсі Дайсон.

У суботу 23 березня росія вдруге намагатиметься запустити свій космічний корабель "союз мс-25", запуск якого був екстрено перерваний напередодні. Про це УНН пише з посиланням на росЗМІ.

Деталі

Повідомляється, що після з'ясування причин позаштатної ситуації, внаслідок якої було перервано процедуру старту ракети, було прийняте рішення про повторний запуск. Він відбудеться 23 березня. Заплановано, що за дві доби, тобто 25 березня, корабель має дістатися Міжнародної космічної станції. На борту перебуватимуть троє осіб – російський космонавт олег новицький, білоруска марина василевська та американка Трейсі Дайсон.

6 квітня на Землю мають повернутися Олег Новицький, Марина Василевська та Лорал О'Хара на кораблі "союз мс-24".

Нагадаємо

21 березня ракета мала стартувати з космодрому "байконур", але за 20 секунд до старту політ відмінили.

Як пише ВВС, Міжнародна космічна станція - один із небагатьох спільних проєктів США і росії. Після російського вторгнення в Україну і введених через нього санкцій співпраця двох країн практично припинилася. Однак влітку 2022 року НАСА і російське космічне агентство "роскосмос" домовилися про продовження програми перехресних польотів, тобто відправлення на МКС космонавтів і астронавтів на космічних кораблях обох країн.

В алтайському краї відбувся вибух на заводі "роскосмосу" - росЗМІ15.02.24, 11:47 • [views_0]