u-sudani-prodovzhilis-aktsiyi-protestu-pislya-ogoloshennya-kilkosti-zhertv-rozstrilu-demonstrantiv

У Судані продовжились акції протесту після оголошення кількості жертв розстрілу демонстрантів

 • 7368 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. У Судані протестувальники знову вийшли на вулиці міста Хартум, що є столицею країни, після того, як держрозслідування оголосило офіційні цифри загиблих під час протестів 4 червня — 87 людей. Про це повідомляє УНН із посиланням на AFP.

"Державне розслідування офіційно заявило про 87 людей, які загинули під час розгону силовиками акції протесту 3 червня. Активісти вийшли знову на вулиці столиці, оскільки вважають цю цифру занадто низькою", - йдеться у повідомленні.

Так, у перших числах червня у столиці Судану Хартумі мілітаризована поліція відкрила вогонь по учасникам протеста, які на той момент вже декілька тижнів блокували будівлю командування армії.

Раніше УНН повідомляв, що влада Судану визнала загибель 87 осіб в Хартумі.

Як повідомляв УНН, у квітні військові повалили авторитарного президента Судану Омара аль-Башира, який правив країною останні 30 років. Його спочатку піддали домашнього арешту, а потім помістили до в’язниці для особливо небезпечних злочинців.

Після зміни влади в Хартумі почалися багатотисячні демонстрації з вимогою негайно сформувати громадянський перехідний уряд. В середині травня протестувальники домовилися з військовою радою про трирічний перехідний період, протягом якого при владі перебуватиме тимчасовий уряд. Однак згодом сторонам не вдалося досягти єдності в питанні про те, хто очолить цей орган.

Українські Національні Новини

Новини Світу