u-sudi-poyasnili-chomu-dozvolili-shariyu-ta-klyuyevu-zareyestruvatisya-kandidatami-u-nardepi

У суді пояснили, чому дозволили Шарію та Клюєву зареєструватися кандидатами у нардепи

 • 14590 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду Михайло Смокович розповів, чому суд, приймаючи рішення щодо дозволу Анатолію Шарію та Андрію Клюєву зареєструватися кандидатами у народні депутати на позачергових парламентських виборах, вирішив такий дозвіл надати, передає УНН.

Касаційний адмінсуд виявив недостатність доказів перебування Анатолія Шарія та Андрія Клюєва поза межами України протягом 5 років.

За його словами, у випадку з Шарієм, Центральна виборча комісія надала дані з інтернету, а саме слова дружини Шарія про те, що вона з родиною 7 років проживає за кордоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сарган: ГПУ надала вичерпну інформацію ЦВК про Клюєва та Кузьміна 

А от у ситуації з Клюєвим ЦВК надала суду довідку ГПУ про те, що політик на початку 2015 року виїхав з території України, а через 10 днів повернувся.

Нагадаємо, Касаційний адміністративний суд Верховного суду України частково задовольнив скаргу Центральної виборчої комісії щодо реєстрації Андрія Клюєва кандидатом у народні депутати України. 2 липня ЦВК зареєструвала Шарія та Клюєва кандидатами у нардепи. 

Українські Національні Новини

Політика