u-sumakh-zagorivsya-gazoprovid-stovp-vognyu-syagav-10-metriv

У Сумах загорівся газопровід: стовп вогню сягав 10 метрів

 • 11430 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Аварія на газорозподільній мережі високого тиску виникла ввечері 21 вересня у районі Баранівка, що на околиці Сум. Загинув літній чоловік, якого у поліції підозрюють у втручанні в роботу газопроводу. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу ГУ НП в області.

Перше повідомлення, що в Сумах горить трубопровід, надійшло до чергової частини поліції ще вчора о 18:43.

"Одразу оглянути місце події працівникам поліції не вдалося. Стовп вогню сягав 10 метрів. А близько четвертої ранку до поліції надійшло повідомлення, що в будинку, неподалік від місця події, знайшли обгорілий труп чоловіка. Ним виявився 73-річний пенсіонер", - повідомили у поліції.

У минулому чоловік працював газозварником, уточнили у відомстві.

"Коли ж пожежу на газопроводі загасили, працівники поліції виявили пошкодження засуву газової труби, яку намагались зрізати за допомогою відповідних інструментів. Виходячи із зібраних матеріалів, в нас є всі підстави вважати, що втручання в роботу газопроводу здійснив саме загиблий. В результаті чого отримав смертельні опіки", - повідомив начальник Сумського відділу поліції Павло Карабута.

У поліції подію кваліфікували за ст. 115 "Умисне вбивство" (з відміткою "нещасний випадок") та ч. 1 ст. 292 "Пошкодження об'єктів магістральних нафто-, газо та нафтопродуктопроводів, що призвело до порушення нормальної роботи зазначених трубопроводів або спричинило небезпеку для життя людей" КК України.

На місці події тривають подальші слідчі дії.

Нагадаємо, у столиці сталася пожежа на Русанівських садах.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП