u-svitovomu-banku-zadovoleni-obitsyankoyu-poroshenka-pereglyanuti-zakonoproekt-pro-antikoruptsiyniy-sud

У Світовому банку задоволені обіцянкою Порошенка переглянути законопроект про Антикорупційний суд

 • 12826 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. У Світовому банку вітають заяву Президента України Петра Порошенка щодо перегляду законопроекту про створення Антикорупційного суду з урахуванням міжнародної критики. Про це заявила Директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, передає УНН з посиланням на Reuters.

У цьому місяці Світовий Банк та Міжнародний Валютний Фонд звернулися до кабінету Порошенка, щоб висловити стурбованість щодо законопроекту, який, на їхню думку, не відповідав рекомендаціям європейської сторони у правовій та юридичній площинах.

У вівторок Порошенко повідомив під час зустрічі із закордонними дипломатами, що після першого голосування в парламенті, законодавство можна змінити, зробити його більш ефективним.

“Я дуже вітаю цю заяву”, — повідомила телефоном Кахконен.

“Зазираючи наперед, буду я задоволена чи розчарована, залежатиме у великій мірі від того, що станеться з Антикорупційним судом та земельною реформою”, — зазначила вона, відповідаючи на запитання про загальний прогноз для України.

За словами представниці Світового банку, це є основними двома реформами, за якими стежить багато людей, у тому числі й інвестори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Президента назвали строки запуску Антикорупційного суду

“Це ті дві реформи, які насправді мають значення для приходу інвестицій та інвесторів, для того, щоб в Україні почався реальний зріст”, — сказала Кахконен.

У той же час, за її словами, підготовча робота по земельній реформі дещо просунулася вперед і дуже добре опрацьована.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лагард і Порошенко планують зустрітися у Давосі

“За всіми ознаками, які ми бачили перед святами, це буде на порядку денному уряду на початку 2018 року”, — сказала вона, зазначивши, що Світовий банк продовжує працювати з урядом для вирішення питань щодо пенсійної реформи.

Раніше ЗМІ повідомили, що МВФ у листі до української влади наголосив, що ухвалення президентського законопроекту про Антикорупційний суд у його нинішній редакції означатиме порушення Києвом своїх зобов’язань перед міжнародними партнерами.

Українські Національні Новини

Політика