u-tallini-planuyut-stvoriti-ploschu-ukrayini

У Таллінні планують створити площу України

 • 103041 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. У столиці Естонії Таллінні планують створити площу України. Відповіднене рішення ухвалила мерія міста, повідомив віцемер Йоозеп Вімм, пише УНН, посилаючись на ERR.

Комісія Таллінну з топонімів запропонувала міський владі розглянути три локації для розташування. Обрали парк Лембіту, пояснивши, що це “найдостойніший з варіантів”.

Цитата

“Це символічне місце з кількох причин. По-перше, будівлі на цій території були зруйновані під час бомбардування в березні 1944 року. Поруч є Міністерство закордонних справ і площа Ісландії. (Площа - ред.) України та площа Ісландії разом утворили б цілісний ансамбль”, - сказав Вімм.

Деталі

За словами віцемера, після ухвалення рішення необхідно погодити будівництво, креслення та плани з різними інстанціями. Окрім того, наприкінці весни планується облаштувати клумбу з українських національних квітів - соняшників.

Ідея створення у Таллінні площі України також обговорювалася із послом України в Естонії, додав Вімм.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Естонія та Україна співпрацюють у області цифровізації. Він додав, що після закінчення війни це може стати ще більш масштабним проєктом.

Українські Національні Новини

Суспільство