u-tayvani-viluchili-naybilshu-v-istoriyi-ostrova-partiyu-narkotikiv

У Тайвані вилучили найбільшу в історії острова партію наркотиків

 • 12824 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Поліція Тайваню під час рейду в минулі вихідні вилучила 1 289 кілограмів кетаміну на одному з рибальських човнів у порту міста Гаосюн - найбільшу в історії острова партію наркотиків, передає УНН з посиланням на сайт міської прокуратури.

Співробітники відділу по боротьбі з наркотиками кілька тижнів вели розслідування і спостереження за портом після того, як до них надійшла інформація про те, що великий наркосиндикат почав поставляти наркотики на Тайвань через порт міста Гаосюн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві викрили угруповання, яке збувало важкі наркотики у нічних клубах

Судно під назвою Sheng Li Man, на якому були виявлені заборонені речовини, було під наглядом поліції ще з січня, так як воно вкрай рідко використовувалося для лову риби. У минулі вихідні судно вийшло в море і пізніше повідомило про поломку біля коралового острова Сяолюцю, тоді друге судно було направлено йому на допомогу. Поліція обшукала обидва човни після повернення в порт.

Співробітники правоохоронних органів під час обшуку на Sheng Li Man виявили 126 чорних поліетиленових пакетів, захованих під холодильною камерою судна. За попередніми підрахунками поліції, вартість партії становить близько 102 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мешканця Запоріжжя вилучили наркотики на суму близько 850 тис. гривень

Капітан судна на прізвище Чень затриманий, а п'ять рибалок з індонезійськими паспортами були спрямовані в агентство, яке їх наймало, де в даний момент вони знаходяться під вартою.

Як раніше повідомляв УНН, Служба безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури не допустила ввезення з Європи на територію нашої держави великої партії наркотику. Контрабанду планували перевезти транзитом через Україну до сусідньої держави.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП