u-timchasovo-okupovanikh-rayonakh-donetskoyi-ta-luganskoyi-oblastey-lyudi-zalishilisya-bez-vodopostachannya

У тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей люди залишилися без водопостачання

 • 150503 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Через російські ворожі обстріли жителі тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей без водопостачання. Про це повідомляє уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у себе в Telegram передає УНН.

Деталі

Окупанти артилерією пошкодили 3-й підйом водогону каналу Сіверський Донець - Донбас. Горлівка, Донецьк, Харцизьк та багато інших населених пунктів втратили водопостачання.

Внаслідок ворожих обстрілів знеструмленою залишається тривалий час насосна станція 1-го підйому Південно-Донбаського водогону.

Окупаційна влада не допускає ремонтні бригади для відновлення водопостачання у регіоні.

У Луганській області російський снаряд влучив у трансформаторну підстанцію, яка живить насосні стації, що подають воду до центральних районів Лисичанська, а також до міст Новодружеськ і Привілля. Наразі цей об’єкт знеструмлений, а тому централізоване водопостачання в містах відсутнє.

Цитата

"Дії росії є порушенням Конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 року (Четверта Женевська конвенція). Відповідно до неї, держава-окупант зобов'язана за допомогою всіх наявних засобів забезпечувати цивільне населення усіма необхідними ресурсами, зокрема водою", - йдеться у повідомленні.

Людмила Денісова звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти порушення рф прав людини в Україні.

Нагадаємо

Станом на 22 квітня квітня приблизно 750 тисяч громадян України залишаються без електропостачання.

Українські Національні Новини

Суспільство