u-trampa-pidtverdili-namir-obgovoriti-ukrayinu-na-zustrichi-z-putinim

У Трампа підтвердили намір обговорити Україну на зустрічі з Путіним

 • 9125 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Президент США Дональд Трамп планує зустрітися з президент Росії Володимиром Путіним наприкінці цього тижня в Японії, щоб обговорити низку питань регіональної безпеки, у тому числі ситуацію в Україні.  Про це повідомив під час телефонного брифінгу високопоставлений чиновник адміністрації США, передає УНН з посиланням на Вloomberg. 

"Очікується, що розмова буде зосереджена, насамперед, на питаннях регіональної безпеки, в тому числі (ситуації – ред.) в Ірані, Україні, Сирії, на Близькому Сході",- зазначив представник адміністрації.

Путін і Трамп могли б також обговорити ряд інших питань, які призвели до тертя між двома країнами.

"Серед них - загроза американських санкції щодо нового газопроводу Росії до Європи. Блокування "Північного потоку - 2" було б ударом по Росії,  яка тримає Україну в залежності, як газовий коридор, в той час, коли ці дві країни заблоковані в спорі з приводу транзиту палива", - додав він. 

Як повідомляв УНН, у МЗС та АП спростували інформацію про візит Зеленського на саміт G20 в Осаку

Як повідомляв УНН, міністр закордонних справ Павло Клімкін в інтерв’ю "5 каналу" заявив, що Трамп на зустрічі з Путіним в японському місті Осака підніме питання звільнення українських військовополонених моряків.

Українські Національні Новини

Політика