u-trokh-regionakh-kazakhstanu-skasovano-nadzvichayniy-stan

У трьох регіонах Казахстану скасовано надзвичайний стан

 • 18610 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Сьогодні у Павлодарській, Західно-Казахстанській та Північно-Казахстанській областях Казахстану завершився надзвичайний стан. Про це повідомляє УНН із посиланням на Радіо Азаттик.

Цитата

"У трьох областях Казахстану — Павлодарській, Західно-Казахстанській та Північно-Казахстанській — з 7:00 13 січня припинено дію режиму НС. Відповідні укази напередодні підписав президент Касим-Жомарт Токаєв", — ідеться у повідомленні.

Нагадаємо

Протести в Казахстані спалахнули після того, як 1 січня у країні вдвічі зросли ціни на автомобільний газ: із 60 тенге до 120 за літр.

Через масовий характер мітингів президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв ввів на всій території республіки надзвичайний стан.

Згодом він відправив уряд Казахстану у відставку та доручив запровадити тимчасове державне регулювання цін на скраплений газ, бензин і дизель.

Для придушення сутичок Токаєв покликав на допомогу сили ОДКБ. Росія скерувала в Казахстан приблизно 3 тис. військових. Також війська ввели Киргизстан, Білорусь та Вірменія.

Сьогодні, 13 січня, в Алмати розпочалося виведення миротворців ОДКБ.

Українські Національні Новини

Новини Світу