u-tsentri-cherkas-znayshli-paket-iz-rtutnimi-termometrami

У центрі Черкас знайшли пакет із ртутними термометрами

 • 9573 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Перехожі у Черкасах знайшли пакет з великою кількістю ртутних градусників всередині. Про це повідомила прес-служба ГУ ДСНС у Черкаській області, передає УНН.

"30 вересня о 16:50 на вулиці Байди Вишневецького небайдужі перехожі виявили пакет, всередині якого знаходилась велика кількість ртутних градусників. Знахідка, яка могла стати причиною небезпечного забруднення території та отруєння людей, лежала просто вулиці, поруч із житловими будинками та місцем відпочинку городян", – йдеться в повідомленні.

Фахівці ДСНС, застосувавши спеціальні прилади, обстежили місце події, провели заміри повітря та ґрунту.

"За результатами досліджень, витікання та забруднення ртуттю навколишнього середовища виявлено не було. Градусники, яких у пакеті було 10 штук, рятувальники вилучили для подальшої передачі на утилізацію до ТОВ "Добробут Еко Україна", – зазначили у ДСНС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада може заборонити використання ртутних ламп та термометрів

Нагадаємо, на території КП "Черкасигазбуд" виявили розлив близько 1,5 кілограма ртуті. Під час проведення демеркуризацій фахівці ДСНС вилучили з місця події ще 5 гумових колб для зберігання промислової ртуті. Загалом зібрали та вилучили з місця події ртуть загальною вагою 9 кг.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП