u-tsentri-otsinyuvannya-yakosti-osviti-ne-bachat-pidstav-dlya-skasuvannya-zno

У Центрі оцінювання якості освіти не бачать підстав для скасування ЗНО

 • 15718 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко заявила, що скасувати зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) немає жодних підстав. Про це вона розповіла в ефірі "Сніданку з 1+1", передає УНН.

"Наразі є два варіанти розвитку подій: проведення ЗНО від 25 червня, а також, якщо буде загострюватися ситуація, то від 17 серпня. Проте, щоб зовсім скасувати ЗНО, наскільки я розумію, не йдеться. Головний санлікар оголосив критерії, за якими вирішуватимуть, чи можна проводити ЗНО. Сподіваюся, що рішення буде ухвалене до п'ятниці, і ми або проведемо ЗНО у заплановані дати, або перенесемо. Заплановане ЗНО буде відбуватися очно в класичному форматі. Провести ЗНО в заочному форматі неможливо: немає ні технічної можливості, ні інструментів, щоб в повному обсязі провести ЗНО", - заявила заступниця директора.

За її словами, скасовувати ЗНО немає підстав.

"Тільки політична заява може бути скасування ЗНО, тому що немає жодних об’єктивних підстав. На сьогодні всі пункти на 100% забезпечені усіма засобами індивідуального захисту", - додала Вакуленко. 

Раніше у МОН вказали, що ЗНО в Україні може бути перенесене на серпень або пройти в режимі онлайн.

Українські Національні Новини

Політика