u-tsentri-stolitsi-reydernuli-dorogovartisniy-ofis-pidrobivshi-dokumenti-pro-pravo-vlasnosti

У центрі столиці "рейдернули" дороговартісний офіс, підробивши документи про право власності

 • 11575 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Печерська райадміністрація через суд намагається повернути дороговартісний офіс у центрі столиці законному власнику. Останній позбувся прав на нього через державного реєстратора Ганну Чуйко, яка внесла зміни у реєстр на підставі підроблених документів. Про це УНН розповіли у Печерській районній у місті Києві державній адміністрації.

Орієнтовна вартість будівлі, за підрахунками УНН, становить 6 млн грн.

У 2018 році у нежитлового приміщення "з'явився" новий власник - Георгій Цингаєв. Останній надав державному реєстратору Ганні Чуйко "неіснуюче" свідоцтво про право власності на будівлю. Факт підробки документу підтвердили у департаменті комунальної власності міста Києва, інформують у Печерській РДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підробка судових рішень, підробка документів: часті порушення держреєстраторів.

"З урахуванням вищевикладеного, державна реєстрація права власності відбулася з порушенням норм чинного законодавства", - повідомили у Печерській РДА.

Справу вивчає Окружний адміністративний суд міста Києва. Печерська РДА у суді намагається скасувати запис про державну реєстрацію права власності за Цингаєвим.

Додамо, що це не перше порушення закону з боку державного реєстратора Ганни Чуйко. Як державний реєстратор КП "Реєстраційне бюро" Ганна Чуйко переписала у 2019 році будівлю вартістю щонайменше 10 млн доларів на Софійській площі в столиці на користь третіх осіб.

Власнику цієї будівлі, компанії "Рантьє плюс" знадобився рік для оскарження її дій у судах і відновлення своїх прав на будівлю.

Втім, Ганна Чуйко продовжує працювати далі, тепер вже у документ-сервісі "Готово".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП