u-tsentri-zaynyatosti-povidomili-u-yakikh-sferakh-vdalosya-pratsevlashtuvati-104-tis-ukrayintsiv-pid-chas-karantinu

У центрі зайнятості повідомили, у яких сферах вдалося працевлаштувати 104 тис. українців під час карантину

 • 19226 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. За період карантину в Україні працевлаштовано 104 тисячі осіб, 70 тисяч з яких були безробітними. 68% працевлаштувалися у сільському господарстві. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Державного центру зайнятості.

"За період карантину у базі даних державної служби зайнятості налічувалося 112 тис. вакансій, що на 55% менше, ніж за відповідний період минулого року. Станом на 20 травня 2020 року кількість вакансій, становила 51 тис. одиниць (на 40% менше, ніж станом на відповідну дату минулого року). Середній розмір заробітної плати у вакансіях становив 7 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що кількість претендентів на одне робоче місце в різних регіонах широко варіюється. Так, станом на 1 травня 2020 року, кількість претендентів у Чернігівській області становила 28 осіб на одне робоче місце, а у Києві – 2 особи.

"За період карантину вже працевлаштовано 104 тис. осіб (з них – 70 тис. безробітних). Порівняння статистики показує, що це на 49% менше, ніж у відповідному періоді минулого року", - додали у центрі зайнятості.

За направленням служби зайнятості громадяни були працевлаштовані у таких галузях економічної діяльності:
• 68% – у сільському господарстві;
• 8% – у переробній промисловості;
• 7% – у сфері торгівлі;
• 3% – у будівництві;
• 3% – у державному управлінні;
• 2% – у сфері транспорту та кур’єрської діяльності.

Нагадаємо, на допомогу по частковому безробіттю для малого та середнього бізнесу уряд вирішив виділити 4,7 млрд грн. Для отримання допомоги роботодавці вже можуть звертатись до центру зайнятості.

Українські Національні Новини

Економіка