u-tsomu-rotsi-derzhkino-profinansuvalo-virobnitstvo-8-filmiv

У цьому році Держкіно профінансувало виробництво 8 фільмів

 • 18545 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Станом на 1 квітня 2019 року Держкіно спрямувало 10811,1 тис. грн на виробництво та розповсюдження фільмів за програмою "Державна підтримка кінематографії". Про це повідомила Державне агентство України з питань кіно у відповіді на запит кореспондента УНН.

"За кошти бюджетної програми "Державна підтримка кінематографії" у 2018 році на виробництво (створення) та розповсюдження документальних, просвітницьких, анімаційних фільмів, фільмів для дитячої аудиторії (з урахуванням художньої та культурної значущості), фільмів художньої та культурної значущості (авторських фільмів) та фільмів-дебютів в обсязі до 100 відсотків включно загальної кошторисної вартості виробництва відповідного фільму спрямовано кошти у сумі 10811,1 тис. грн. За рахунок цих коштів профінансовано виробництво 8 фільмів (3 ігрових; 2 неігрових та 3 анімаційних). Завершено виробництво 5 фільмів", - йдеться у відповіді на запит.

Нагадаємо, у 2018 році Держкіно надало фінансову підтримку у сумі 241 658, тис. грн на виробництво та розповсюдження фільмів за програмою "Державна підтримка кінематографії".

Як повідомляв УНН, у Стамбулі, в рамках 38-го кінофестивалю, відбувся показ українського фільму “Вулкан”.

Українські Національні Новини

Економіка