u-tsru-vvazhayut-scho-kompaniyu-huawei-finansuyut-kitayski-spetssluzhbi-zmi

У ЦРУ вважають, що компанію Huawei фінансують китайські спецслужби – ЗМІ

 • 9687 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. У Центральному розвідувальному управлінні США вважають, що компанію Huawei фінансують китайські спецслужби. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Times.

Так, за даними ЦРУ, китайську компанію Huawei фінансують розвідка і армія КНР, а також Комісія з нацбезпеки Китаю.

"Американська розвідка показала Великій Британії, що компанія Huawei взяла гроші у Народно-визвольної армії (Китаю - ред.), Комісії з національної безпеки Китаю і третьої гілки китайської державної розвідувальної мережі", - повідомляє джерело The Times.

За інформацією співрозмовника видання, США поділилися звітом ЦРУ щодо Huawei із союзниками по розвідальянсу Five Eyes, до якого також входять Велика Британія, Австралія, Канада і Нова Зеландія.

Зазначається, що Huawei планує поставляти Великій Британії обладнання для розбудови 5G-мереж.

Як повідомлялося, держсекретар США Майк Помпео заявив, що Вашингтон не зможе співпрацювати або обмінюватися інформацією з країнами, які використовують системи китайської компанії Huawei Technologies через загрозу безпеці. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС не будуть відмовлятися від Huawei, але посилять контроль за 5G

США, Канада, Австралія, Японія та Чехія уже наклали серйозні обмеження на продукцію Huawei і ZTE (Польща й Норвегія розмірковують над цим) через побоювання, що її використання зробить мережі цих держав уразливими для шпигунства з боку КНР.

Українські Національні Новини

Новини Світу